Programmeren groot onderhoud
Het totale proces van prioriteren en programmeren van groot onderhoud en vervangingen in de openbare ruimte bestaat uit een aantal stappen en ziet er als volgt uit:
-
Inventariseren: Wensen- c.q. prioriteitenlijst aanleveren. Op de lijst staat aangegeven welke maatregelen zij in het daaropvolgende jaar met een doorkijk naar de drie jaren daarna aan groot onderhoud en vervanging noodzakelijk achten.
-
Prioriteren: De geleverde input zal tot een set van concrete projecten per wijk moeten leiden, wat aansluit bij de acht teams Leefomgeving. Dit vindt plaats met behulp van map-table sessies. Uitkomst van deze sessies is het bundelen van verschillende maatregelen tot projecten (samenloop) en het bepalen van de prioriteit van de verschillende projecten (wat moet nu, wat kan (beter) iets later?).
-
Programmeren: De geprioriteerde totaallijst wordt voor reactie teruggelegd en besproken met belanghebbenden Uiterlijk 1 augustus rondt de senior gebiedsbeheerder het definitieve conceptprogramma af en legt dit voor aan het clusterteam van Openbare ruimte.
-
Uitvoeren: De opdrachtgevers voor de verschillende projecten blijven of worden budgethouder. Door middel van de kwartaalrapportages informeren zij de senior gebiedsbeheerder.
-
Monitoren: Het programma wordt per kwartaal geactualiseerd. Als bijvoorbeeld blijkt dat een project niet kan worden uitgevoerd, of qua planning doorschuift, kan het projectbudget op een ander project (ook uit een andere vakdiscipline) met een lagere prioriteit uit de prioriteitenlijst worden ingezet
