Raakvlakken

Bomen

De individuele bomen en laanbomen hebben een apart beheerplan, deze bevinden zich vaak in een groenvlak en hebben hier invloed op (o.a. waterhuishouding, schaduwwerking, vervanging van de bomen)

Spelen

Veel speelplekken liggen in het groen en vaak op de asset gazon, ook spelen kinderen wel in de beplanting en het bos. Groen in het algemeen wordt ook als een belangrijke speelruimte gezien en levert een bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de speelruimte.

Riolering en Waterbeheer

Grazige vegetaties met wadifunctie; Het dagelijks onderhoud van de wadi's wordt meegenomen in het dagelijks maaibeheer als gazon of graskruiden. Het groot onderhoud, het in stand houden van de doorlaatbaarheid van de bodem (d.m.v. bijvoorbeeld verwijderen bovenlaag), valt onder de asset Riolering en Water. Van de water gerelateerde beheertypen vallen de poelen, moerassen en (deels) de sloten, onder het asset Groen, inclusief het wateroppervlak. De reden hiervoor is dat deze beheertypen vooral een ecologische functie hebben. Van de overige wateren; watervoerende sloten, waterpartijen, vijvers, kolken en wielen valt alleen het beheer van de oevers (alles buiten de beschoeiing/waterlijn) binnen dit beheerplan. Deze wateren zijn wel meegenomen in de arealen in het beheersysteem van groen. Het water en bijbehorend beheer valt onder de vakgroep Riolering & Water, deze hebben hun eigen beheerplan.

Wegenbeheer

Het verlagen van de bermen (bermenroven) om stagnatie van het water op verharding tegen te gaan zit valt onder het asset Wegen. Het dagelijks onderhoud van de bermen, het maaibeheer, valt onder de asset Groen.

Verlichting en trolleynetwerk

Situering van bos en struweel kan invloed op elkaar. Laaghangende takken kunnen de functionaliteit van de verlichting verminderen. De elektrische draden van de trolley mogen niet tegen laaghangende takken aankomen, gevaar voor elektrocutie.

Afval

Zwerfvuil en groenafval komen in de te beheren assets groen voor. Deze worden beschreven in het beheerplan afval.