Planning
Dagelijks onderhoud
Het dagelijks onderhoud van het groen ligt vast in meerjarige bestekken, elk stadsdeel heeft haar eigen bestek. Deze meerjarige bestekken lopen in verschillende jaren af. Het laten aflopen van de bestekken in verschillende jaren is een bewuste keus om zo door de jaren heen steeds bij te kunnen sturen en te voorkomen dat werkzaamheden en budgetten voor de hele stad in één keer grootschalig aanpassingen vraagt. Gewenste aanpassingen in het groenbeheer worden doorlopend verzameld en in het eerst volgende nieuwe bestek opgenomen.
Groot onderhoud stedelijk groen
De groot onderhoud projecten in het stadsgroen hebben vaak een samenloop met ontwikkel of herinrichtingsprojecten. In de meerjarenplanning wordt het benodigde grootonderhoud wat autonoom kan worden uitgevoerd vooruit gepland voor zover bekend. Hierbij wordt per jaar budget vrij gehouden om mee te kunnen liften in herinrichtingsprojecten, deze zijn vaak ca. een jaar van tevoren bekend.
Het deel van het groot onderhoudsbudget wat onder de wijkbudgetten valt, wordt sterk gestuurd door de wensen uit de wijk. De afdeling beheer adviseert hierin. In het advies ligt de prioritering daarbij op de benodigde renovatie van versleten plantvakken. De wijken zijn echter vrij om een andere keus te maken voor het budget. Omdat de wijken over de disciplines heen hun budgetten kunnen verdelen kan de keus voor besteding van het budget ook buiten het groen liggen.
Groot onderhoud parken
Het groot onderhoud van de parken kent een 5 jarig cylcus die veelal uit autonome projecten bestaat, in de planning wordt aangegeven in welke parken in welk jaar grootonderhoud wordt gepleegd, dit loopt samen op met de dunningsplanningen. De groot onderhoud projecten in de parken komen grotendeels voort uit de beheervisie 's van de parken. De financiering hiervan komt uit verschillende budgetten, het groenfonds en de grootonderhoud budgetten. De planning van het grootonderhoud aan de parken staat in bijlage 2.
Nazorg nieuwe aanplant
Belangrijk is dat de nazorg van de jonge beplanting geregeld is. Het principe is dat nazorg geregeld en betaald wordt door de partij die dit heeft aangelegd. Wanneer beplanting in regulier onderhoud komt moet de beplanting gesloten zijn en moet het reguliere dagelijks onderhoud voldoende zijn om het in stand te kunnen houden. Nazorg vanuit projecten en ontwikkelingen wordt geregeld en betaald vanuit deze projecten. Nazorg van inboet uitgevoerd door Wijkonderhoud zelf wordt door Wijkonderhoud geregeld en betaald.