Colofon

Dit rapport betreft een versie van april 2021.

Voorwoord

Arnhem, onze mooie groene stad aan de Rijn. Een stad met een openbare ruimte die verbindt, uitnodigt, bruist, maar ook gewoon goed moet functioneren. Meer dan 150 collega’s werken daar elke dag met veel passie, vakmanschap en betrokkenheid aan.

Inleiding

Dit strategisch beheerplan geeft voor de komende jaren richting aan het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Arnhem. Deze werkwijze wordt ondersteund door afzonderlijke (sectorale) beheer-plannen.

Doel

Het strategisch beheerplan dient als integraal document voor de openbare ruimte. Hierin wordt het bestaande beleid samengevat en de relatie gelegd naar het huidige beheer.

Doelstellingen

Met strategisch beheer wil gemeente Arnhem de openbare ruimte waarde gestuurd en toekomstgericht beheren, waarbij de gebruiker centraal staat.

Leeswijzer

In hoofdstuk 3 worden eerst de kaders (beheer en beleid) toegelicht. Hier wordt onder andere aangegeven wat het beheerkader beleid en beheerkader instandhouding, principes vanuit de Beheersystematiek Openbare Ruimte van CROW, betekenen.

Kaders (Beheer en Beleid)

Met het beleid willen we richting geven aan ontwikkelingen en de daarbij horende middelen. Met beleid willen we daarnaast gestelde doelen bereiken binnen een gestelde periode.

Inleiding

De doelen voor de openbare ruimte zijn afgeleid van wet- en regelgeving, de missie van de gemeente, de speerpunten van het college van B&W, het coalitieakkoord en vigerende visies en beleidsdocumenten.

Wet- en Regelgeving

De wettelijke kaders zijn vastgesteld en de gemeente kan geen directe invloed uitoefenen op deze kaders. Activiteiten en de inrichting van de openbare ruimte moeten voldoen aan de wettelijke kaders.

Normen en Richtlijnen

In onderstaande tabel worden de belangrijkste normen en richtlijnen benoemd die gebruikt worden in de openbare ruimte.

Toon meer resultaten